עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/10/2013 | 00:16 | מאת: אביב החרד

שלום, אני בן 33, ומזה 4 שנים אני מרגיש תחושה של חוסר יציבות בגוף, זה לא בדיוק סחרחורת. אני מרגיש כאילו הרגליים כבדות ולא יציבות, שהראש עייף ולא ממוקד, כאילו אני הולך בתוך ים ושהאדמה לא יציבה. אני מרגיש כאילו אני יכול ליפול או להתעלף, זו תחושה שמאוד מפריעה לי. בנוסף, חשוב לציין שבעקבות ההרגשה הזאת פיתחתי אגורופביה די משמעובמציגים לא נוטל תרופות. הייתי כמעט בכל בדיקה אפשרית, רופא אף אוזן גרון, רופא סחרחורת, פיזיותרפיה לצאוור (שקצת עזרה, אבל לא פתרה את הבעיה), והכל יצא תקין. יצוין גם שכנראה בעקבות התחושה שקיימת פיתחתי מגוון בעיות הקשורות לחרדה..השאלה שלי האם זה יכול להגרם ממצב נפשי, ולהמשך זמן כה ממושך של 4 שנים? ואם כן איך זה קורה, ואיך אפשר לטפל בזה שזה יפסיק? אשמח לשמוע את התשובה שלך, תודה רבה רבה והאם ניתקלת בבעיה מהסוג של!

17/10/2013 | 08:45 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אביב, לשאלותיך: האם זה יכול להגרם ממצב נפשי, ולהמשךזמן כה ממושך של 4 שנים? כן. הפרעות חרדה (בהנחה שזה מה שיש לך) יכולות ואף נוטות להיות כרוניות כלומר ממושכות ולא לחלוף ללא טיפול. ואם כן איך זה קורה, ואיך אפשר לטפל בזה שזה יפסיק? אביב, נראה שניסית כבר הרבה בירורים רפואיים כלליים שלא העלו אבחנה או טיפול אפקטיבי. כדאי אולי לנסות לבחון את האפשרות שהתחושות הגופניות והרגשיות שיש לך הן תוצאה של מצב פסיכיאטרי. כדאי לפנות לפסיכיאטר לבדיקה והתייעצות. אם מדובר בהפרעת חרדה חשוב שתידע שיש מגוון אפשרויות טיפול אפקטיביות- תרופתיות ושיחתיות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה