עמידות לציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/10/2013 | 22:55 | מאת: דניאל

שלום רב, לפני שנתיים עקב חרדות ממושכות ואי שקט שממנו סבלתי התחלתי לנטול ציפרלקס 10 מ"ג כל יום. לאחר חודש הכדור התחיל להשפיע והתחלתי להרגיש הרבה יותר טוב. לאחר תקופה ממושכת של כמה חודשים הפסקתי לנטול את התרופה, ואז שוב התחלתי לסבול מחרדות, לחצים נפשיים ואי שקט, מה שגרם לי לחזור לנטול את התרופה שוב. לצערי לאחר שהתחלתי לנטול את התרופה לא הרגשתי שום שיפור, והעליתי את המינון ל 20 מ"ג כל יום, אך עדיין לא חל שיפור במצבי והוא נותר זהה. רציתי לשאול מה הסיבה לכך? האם ייתכן כי הגוף שלי פיתח חסינות לתרופה? אם כן האם עליי להחליף לתרופה אחרת מהמשפחה של הציפרלקס? או שמא עליי להעלות מינון של התרופה באופן משמעותי? תודה מראש, דניאל

14/10/2013 | 23:19 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דניאל, לשאלותיך: מה הסיבה לכך? האם ייתכן כי הגוף שלי פיתח חסינות לתרופה? בחלק קטן מהמקרים, אינני יודע איזה אחוז בדיוק, כאשר חוזרים לקחת תרופה שעבדה בעבר והופסקה, היא משפיעה הרבה פחות טוב. אם כן האם עליי להחליף לתרופה אחרת מהמשפחה של הציפרלקס? או שמא עליי להעלות מינון של התרופה באופן משמעותי? כדאי לדעתי להחליף תרופה. הסיכוי שמינון גבוה מ- 20 מ"ג ליום יועיל הוא מוגבל ואינו מצדיק את הסיכון של תופעות לוואי שגובר עם עליית המינון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה