ריטלין / קונצרטה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/10/2013 | 12:41 | מאת: משה

אני סטודנט. בתקופת הבחינות אני מתקשה לעמוד בלחץ. אני לקוי למידה, אך אין לי בעיות קשב וריכוז. חברים מספרים לי שהם נוטלים ריטלין / קונצרטה בתקופת הבחינות וזה ממקד אותם. האם זה יזיק לי לקחת בתקופת הבחינות בלבד? בכוונתי לעשות זאת באופן חוקי, אם כי הרופא שלי ממש לא מתלהב מזה. תודה

12/10/2013 | 21:30 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום משה, כל תרופה יכולה להועיל ויכולה להזיק. כשאתה מחליט האם ליטול תרופה או לא אתה צריך לשקלל את הסיכוי שהיא תועיל מול הסיכון שהיא תזיק. אם אין לך הפרעת קשב וריכוז, הסיכוי שתסתייע בריטלין/קונסרטה הוא בערך 0. לעומת זאת יש סיכון גדול מ- 0 שהתרופה תגרום לך (כמו שהיא יכולה לגרום לכל אחד אחר) תופעות לוואי. המסקנה המתבקשת היא לדעתי ברורה. אני מסכים עם הרופא שלך שלא מתלהב מזה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה