שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/10/2013 | 09:51 | מאת: ש

שלום דר נכבד כמה זמן אפשר להגדיר את זמן תחילת טיפול בציפרלקס??כשלקחתי חצי חודש חצי כדור וחצי חודש כדור שלם. איך מתייחסים למינון המלא מבחינת זמן תחילת טיפול ותופעות לוואי שהן די נסבלות. תודה רבה

12/10/2013 | 20:50 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ש, אינני בטוח שהבנתי את השאלה נכון, אנסה לענות: בדרך כלל הטיפול מתחיל כאשר מגיעים למינון מלא (במקרה של ציפרלקס - 10 מ"ג ליום). תופעות הלוואי מופיעות בדרך כלל בתחילת הטיפול ודועכות עם הזמן, לעומת זאת ההשפעה נוגדת הדיכאון והחרדה מופיעה בהדרגה, על פני כמה שבועות ולוקח 2-4 שבועות עד שהיא מתחילה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה