הפחתת מינון ציפר'

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/10/2013 | 08:18 | מאת: יעל

הי, אני נוטלת במשך תשעה חודשים ציפ 10 מיליגרם. התחלתי אחרי הלידה (אושפזתי בביח עקב סיבוך רפואי כלשהו שעורר אצלי חרדות וכנראה גם דכאון שלאחר לידה) מאז תחילת נטילת הציפ לאט לאט חזרתי לעצמי ו אני מרגישה בסדר גמור, שמחה צוחקת עובדת במשרה מלאה. חיה חיים מלאים ונהנית מגידול הילדה ובכלל . שאלתי היא כזו - מאחר ואני רוצה הריון נוסף ורוצה כמובן להיות מוגנת אך אחכ מעוניינת להניק האם אתם מכירים מצב בו בנסיבות דומות לשלי ניתן להפחית לאט לאט מינון ל5 מיל וכך להמשיך לאורך ההריון ולאחר הלידה? כמובן לעשות זאת בליווי של פסיכ' ולא על דעת עצמי. נתון נוסף- שנה ומשהו לפני ההריון הראשון עברתי שתי הפלות ולאחריהן התחלתי לקחת ציפר' שעזר והפחתתי על דעת עצמי לאט לאט מינון בתחילת ההריון (ועל כך אני מתחרטת לאור המתואר על ידי לעיל). אנא תשובתכם תודה מראש

06/10/2013 | 23:06 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום יעל, בקצרה- המינון שעזר לך לצאת מהדיכאון, הוא המינון הנכון למניעה. עם זאת, עדיין הייתי מתייעץ עם פסיכיאטר שמכיר אותך, כמו שכתבת שתעשי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה