התקפי מאניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/10/2013 | 09:52 | מאת: טל

שלום , יש לי לפעמים התקפי שמחה והתרגשות , אני מתחיל לדבר לעצמי עם הידיים ועם הגוף , זה קורה לי בעיקר שאני קורא כל מיני פילוסופיות על רוח האדם , אני כאילו מרגיש שאני גאון הדור בפילוסופיה , שאין עליי בעולם כולו, שאני אריסטו של הדור הזה. ואני מתחיל לצחוק , צחוק משוגע(כמובן לא בכל ההתקף אלא רק בקטעים מסוימים). במקצועות כמו מתמטיקה , הנדסה , רפואה - אין לי את זה כלל וכלל , אני לא מרגיש אפילו ביום מצוין שאני יכול להיות אחד מהם. אני לא יודע אם זה בסדר או לא ? אם ללכת לאבחון או לא? האם הד"ר יכול להגיד מה זה ?

04/10/2013 | 09:47 | מאת: טל - אותו אחד

אתה מבין , הסימפטומים מלחיצים , אבל אני אומר לעצמי שיכול להיות שכל זה נובע בעצם מחוסר מעש , משעמום , אז אני לא רוצה ללכת לספר את זה לפסיכיאטר כי כביכול זאת לא באמת בעיה , אלא יותר סימפטום של אדם משועמם שרוצה קצת לשמוח.

06/10/2013 | 13:15 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום טל, השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך כדי להחליט אם יש מקום להתייעצות עם פסיכיאטר: 1. האם הסביבה מבחינה בשינויים האלה או רק אתה? 2. כמה זמן נמשכים התקפים כאלה (שעות, ימים שבועות)? 3. האם בגלל ההתקפים האלה היו לך התנהגויות שלאחר מכן התחרטת עליהן (למשל: הימורים, בזבוז כספים, לעשות שטויות מול אנשים). 4. האם בגלל ההתקפים האלה היו לך התנהגויות שסיכנו אותך או את מישהו אחר (למשל: להיכנס לעימותים עד מכות). התשובות לשאלות האלה יעזרו לך להחליט אם חומרת התופעה שאתה מתאר מצריכה התייעצות מקצועית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה