לד"ר גבריאל ברקאי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/09/2013 | 11:13 | מאת: לי

לגבי מה שכתבתי, שיש לי בן זוג עם סכיזופרניה.. תודה על התגובה - הרגעת אותי.. אני רק רוצה לוודא משהו.. ולראות שהבנתי היטב. אין שום סיכוי שסכיזופרניה זה מדבק, נכון? כלומר לא ביחסי מין ולא אנשים שכל הזמן בקירבתו, לא בנשימה ולא בדם? שאלה שניה, (מתוך התעניינות)מה קורה ואיך קורה שלאדם מופיעה פתאום סכיזופרניה? תודה

30/09/2013 | 11:43 | מאת: gabi

שלום לי, לשאלותייך: אין שום סיכוי שסכיזופרניה זה מדבק, נכון? כלומר לא ביחסי מין ולא אנשים שכל הזמן בקירבתו, לא בנשימה ולא בדם? בשום צורה, לי. זו לא מחלה מדבקת. שאלה שניה, (מתוך התעניינות)מה קורה ואיך קורה שלאדם מופיעה פתאום סכיזופרניה? שאלה גדולה. אנחנו יודעים שיש למחלה הזו מרכיב תורשתי ואנחנו גם יודעים שיש לה מרכיב סביבתי- למשל אירועים טראומטיים בילדות. יידע רב הצטבר לאורך השנים במחקר על סכיזופרניה, אך עדיין רב הנסתר על הנגלה בהבנת המחלה הזו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה