מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2013 | 22:14 | מאת: רונית לוי

מה עושים במצב שאחד מבני המשפחה סובל ממחלה, אובחן ולא מסכים להגיע לטיפולים נוספים אצל הפסיכיאטר? כמו כן החולה מתנגד ללקיחת תרופות. תודה

30/09/2013 | 08:24 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

ללחוץ, ללחוץ, ללחוץ. אם מחלתו גורמת לו להתנהגויות שמסכנות אותו או את הסובבים אותו או שגורמות להם סבל חמור והוא עדיין מסרב לטיפול, צריך לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולבקש התערבות כפויה.

30/09/2013 | 16:55 | מאת: רונית לוי

ההתנהגות לא פוגעת בסובבים אותו, אך אני חוששת שהמצב רק יחמיר. הוא כרגע שרוי בתקופת הדכאון הרבה זמן(לעומת המאניה שהייתה תקופה קצרה. האם יש טיפול לא תרופתי(אלטרנטיבי) שאפשר לעשות? הוא ממש מתנגד לתרופות מכל סוג שהן.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה