חולון, ברזילי 7

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2013 | 14:59 | מאת: רינה לוי

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה מזה כשנתיים אני מקבלת לטיול בדו קטוביות, תרופות בינהן גם למיקטל במינון של 100 מ"ג, שמאוד עוזרת לי למצב רוח יציב. לאחרונה קופת חולים כללית אינה מאשרת את התרופה הזו, אלא רק את התרופה הגינרית למוטריגין. אני מאוד חוששת לשנות ללמוטריגין. האם תרופה זו שונה מלמיקטל ? האם יש סיכוי שהיא לא תשפיעה עלי כמו הלמיקטל שמאוד עוזר לי. אבקש את תשובתך. בתודה רינה לוי

28/09/2013 | 15:18 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רינה, לשאלותייך: אם תרופה זו שונה מלמיקטל ? אותו חומר פעיל, יצרן שונה. האם יש סיכוי שהיא לא תשפיעה עלי כמו הלמיקטל שמאוד עוזר לי? לא. סביר להניח שהיא תשפיע עלייך אותו דבר. אם לא, אני חושב שזכותך לדרוש לחזור לטיפול המקורי, לפי חוזר מנכ"ל משרדה הבריאות 2/99 שקובע: "אין להחליף תרופות משיקולי עלות בחולים בהם כבר הושג איזון תרפויטי". אינני יודע אם מעבר לתחליף שמכיל אותו חומר פעיל נקרא "החלפה", אם המעבר לא עושה בעיות. אבל אם כן נהיות בעיות- אני חושב שהקופה צריכה להחזיר אותך לתרופה שעזרה לך והתאימה לך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה