חוויה באמצעות סמים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2013 | 01:42 | מאת: אני

האם אפשר לחוות לרגע אחד את החוויה של חולים סכיזופרנים באמצעות סמים? מעניין אותי איך הם מרגישים איך הם תופסים תמציאות איזה חושים יש להם איזה ראיה יש להם על מה הם חושבים?

28/09/2013 | 07:59 | מאת: תומר

לא מציע לך לנסות סמים זה יכול להוביל למצב פסיכוטי כלומר למשל אדם מדבר שטויות ללא הפסקה אדם יכול לראות דברים שלא קיימים או לשמוע קולות שאומרים לו לעשות דברים שמסכנים אותו או לחשוב מחשבות שאין להן ביסוס במציאות אדם עלול להיות מסוכן לעצמו או לאחרים יכול להיות דיכאון עמוק או התקף חרדה קשה או מצב שהוא מרגיש שהוא מתפצל לשני אנשים בשני מקומות שונים

28/09/2013 | 09:06 | מאת: אני

שאני מעשן נייס גאי אני חווה את כל התסמינים של חולים סיכזופרנים שומע קולות, הזיות ,חושים אחרים ,מחשבות שווא,חרדה חברתית, פחדים, פרנויות,מחשבות שאין להם בסיס במציאות,האם החיים של חולים סכיזופרנים זה כמו הסטלה שאני מקבל מנייס גאי??

28/09/2013 | 10:09 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, סמים ממשפחת הקנבינואידים (כמו למשל "נייס גאי"), אכן נותנים כנראה חוויה דומה לסכיזופרניה. הבעיה שהקנבינואידים, מכל הסמים, יוצרים את הסיכון הכי גדול שאכן תהיה לך סכיזופרניה ולא רק חוויה כאילו. זאת למרות שיש כמה סמים אחרים שגם הם יוצרים סיכון משמעותי ללקות במחלה זו או דומות לה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה