הפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/10/2007 | 14:10 | מאת: יעל

שלום רב,,,,חברה טובה שלי (באמת מקסימה ,עד שקורה אחת לכמה חודשים שינוי בהתנהלות שלה) אובחנה כבעלת הפרעת אישיות גבולית,, ע"י פסיכאטר..., ( לא מטופלת לצערי.. לא רוצה!!!) אחת הבעיות שלה היא , שאיזו מילה או מישפט שלא ניראים לה, ואו שהיא לוקחת אותם לכיוונים לא ברורים,, או שנדמה לה. משהו.,,,ואז , היא פשוט מנתקת מגע, ובבת אחת אני הופכת מחברתה הטובה ביותר והקרובה ביותר , והאדם הכי נהדר עלי אדמות כדבריה , לאויבת שלה ,!!!!!! והיא מפסיקה את החברות,,!!!!!,,לדעתך., האם להמשיך ולנסות ליצור איזשהוא קשר ע"י אימייל או מסנגר מידי פעם??? היא משום מה לא מחקה אותי מהמסנגר שלה!!!(מדוע לדעתך ..או מה זה אומר???)אני כותבת לה במסנגר מידי פעם שאני מתגעגעת , אבל היא לא מגיבה , לא לחיוב ולא לשלילה!!!!!! האם להמשיך בניסיונותי (אני לא רוצה שזה יראה לה שאני מנדנדת) - אני יודעת שאחת הבעיות של ההפרעה הזו,היא ראיית מצבים ואנשים בשחור או לבן, שאין אמצע, ,,,אז כיצד נכון להתנהל איתה????? , האם חזרה לקשר נעשית בהדרגה לפי ניסיונך, או כשיוצאים ממצב שחור אז מיד עוברים למצב לבן? מאוד לא ברור לי כיצד נכון לנהוג!!! דרך אגב .אין לה חברים קרובים ... כי אף אחד לא מוכן לקבל את ההתנהלות שלה... ניתוקים וכו..... .המון המון תודה יעל

20/10/2007 | 22:23 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יעל שלום, אכן לא פשוט. אין חוקים ברורים. מה שחשוב זה שתגני על עצמך, שלא תפגעי בעצמך מהתגובות שלה. ככלל אני חושב שאין מקום לחיזורים רבים מדי. זה רק עלול להרוס בהמשך. צריך להעביר מסר ש"אני כאן, מחכה לך ורוצה לדבר איתך כי את חשובה לי" (לא בהכרח במילים האלה- אבל זה המסר), ואפשר מדי פעם להזכיר שאת שם. לא להשתפך רגשית במשפטים כמו "את חסרה לי", "נורא מתגעגעת" וכו'. זה צריך להיות ענייני אבל מזמין. לפעמים הניתוקים יכולים להיות של חודשים ושנים, ואז היא חוזרת כאילו לא קרה כלום. אם יש לך כוחות להתמודד עם זה (ונשמע לי שיש לך) אז תזכירי לה שאת שם, ושיהיה נחמד אם תחזרו לדבר. אז הרבה אורך-רוח, ובהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה