ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/09/2013 | 01:07 | מאת: ענת

אני נוטלת ציפרלקס כבר 5 שנים ברציפות. 10 מ"ג מדי בוקר. תגובה טובה. בשל עייפות רבה ותיפקודי כבד גבוהים מעוניינת: 1. להוריד המינון ל 5 מג 2. ליטול הכדור בערב במקום בבוקר. האם יש לכך התוויות נגד או השלכות שעלי לדעת עליהן? תודה.

25/09/2013 | 21:00 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ענת, לא הבנתי: האם אבחנו אצלך שהסיבה להפרעה בתפקודי הכבד היא ציפרלקס? כי יש הרבה סיבות אפשריות להפרעה בתפקודי כבד בלי קשר לציפרלקס וחשוב להגיע לאבחנה. אחרי 5 שנים של נטילה ציפרלקס אינו אמור להיות החשוד הראשון או העיקרי להפרעה בתפקודי כבד. אין מניעה להוריד מינון מ- 10 מ"ג ל- 5 מ"ג. רק שעלול להיות שזה מינון נמוך מידי עבורך והתרופה תפסיק להשפיע. אין מניעה ליטול כדור בערב במקום בבוקר. רק שאצל חלק מהאנשים הציפרלקס קצת מעורר ואז הוא עלול להפריע לך לישון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה