חשוב לי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/09/2013 | 21:21 | מאת: ר

שלום דר התחלתי לשתות ציפרלקס ציפרלקס עקב חרדוה ודיכאון. שתיתי חצי כדור 14 יום וזה היום הרביעי לכדור שלם.מרגישה תחושת חרדה ואי נוחות הזעה האם וטשטוש קל בראייה האם זו תופעת לוואי או שהכדור לא מתאים לי? תחושת הדיכאון קצת יותר טובה אבל החרדות לא.

24/09/2013 | 09:41 | מאת: ר

ועוד שאלה דר אבל אני מרגישה שהחרדה מתעצמת בערב יכול להיות?

24/09/2013 | 21:22 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, התחושות שאת מתארת יכולות בהחלט להיות תופעות לוואי של ציפרקלס. זה סימן מעודד שיש שיפור מסוים בדיכאון כבר לאחר 4 ימים. לוקח לתרופה 2-4 שבועות להתחיל לעזור לתסמיני הדיכאון ואפילו יותר זמן להפחתת חרדה. תופעות הלוואי לעומת זאת מופיעות לרוב די מוקדם אבל הן דועכות עם הזמן, גם אם ממשיכים אותו מינון או אפילו מעלים מינון. חרדה נוטה להתעצם בערב. התייעצי עם הפסיכיאטר המטפל על הוספת תרופת הרגעה באופן זמני, עד שהציפרקלס יתחיל להשפיע על החרדה, בעוד כמה שבועות. תרופות הרגעה יכולות להיות ממכרות, אבל אם נוטלים אותן לפרק זמן מוגבל וקצר, אין סכנה רבה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה