פיתרון תופעות לוואי של אסטו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/09/2013 | 12:19 | מאת: שחר

אני לוקח אסטו 10 מג במשך כשלושה חודשים שבמהלך החודשיים הראשונים לקחתי חצי כדור ובמשך החודש האחרון אני לוקח כדור שלם. ואני סובל מתופעת לוואי שדי מפריעה לי ביום יום שילשולים ורציתי לדעת האם הדבר אמור לחלוף לבד או שיש משהו אחר אשמח לדעת מה הפיתרון? נ.ב אני לוקח בנסוף גם סורבון פעמיים ביום. תודה

24/09/2013 | 20:54 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שחר, שלשולים הם תופעת לוואי שחולפת בדרך כלל. אם התרופה עוזרת לך ואם השלשולים לא פוסקים, תצטרך לעשות שיקול של הרווח מול ההפסד ולהחליט אם משתלם לך להמשיך את הטיפול הזה. אם אתה מחליט שלא להמשיך את הטיפול יש תרופות אחרות מאותה משפחה כמו אסטו שיכולות לעזור. דבר נוסף: על אף שאסטו וציפרלקס שקולות זו לזו מבחינת תכולת החומר הפעיל, הן אינן זהות מבחינת המרכיבים האחרים שמכיל הכדור וייתכן שמערכת העיכול שלך מגיבה דוקא אליהם ואז שווה אולי לנסות לעבור לציפרלקס.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה