שילוב דכאון והפרעת קשב, אלטרנטיבה לריטלין?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/09/2013 | 13:53 | מאת: שלומי

בן שלושים, מטופל כבר שנה על נובריל (30מג בבוקר ובערב). בנוסף, אני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס (אלטרוקסין 150מג ראשון עד רביעי, 100מג חמישי עד שבת) אובחנתי בהפרעת קשב וריכוז עוד בתיכון ואז לקחתי ריטלין (הייתי על תרופה נוגדת דכאון אחרת) והכל עבד. לפני מספר שנים, ניסיתי לשלב ריטלין עם סרוקסט במהלך לימודי בהשגלה גבוה ונוגדי הדכאון הפסיקו לעבוד. מאז, המטל שלי מתנגד להציע לי תחלופה לריטלין או קונצרטה. האם יש תחלופה שכזו או דרך אחרת לטיפול בהפרעת הקשב? (ADD) התחלתי קורס תכנות ואני מוצא את עצמי משוטט במחשבות ולא מצליח לשמוא על ריכוז...

18/09/2013 | 17:25 | מאת: חיים

שלום שלומי, כדורים פסיכיאטריים אינם מרפאים כלום, אפשר רק להגדיל מינון או להחליף בין הכדורים... זוהי דרך ללא מוצא, עד שבסוף הגוף נהרס. אבל אז כבר מאוחר מדי. יש אלטרנטיבות - הנה מטפלים מתחומים שונים עם ניסיון ספציפי בתחום של אלטרנטיבות לטיפולים פסיכיאטריים: נטע פיטקובסקי - המואופתית. ראובן גילמור - נטורופת ותזונאי מומחה. עדי מנחמי - רפואה סינית. בהצלחה!

18/09/2013 | 18:31 | מאת: שלומי

לא נראה לי שהבנת את כוונתי. אני מסתדר עם הטיפול הפסיכיאטרי הנוכחי ואין לי בעיה איתו או כוונה לשנותו. השאלה הייתה אם ידוע למישהו על טיפול ל-ADD שלא מתנגש עם נוגדי דכאון ממשפחת ה-SSRI או ה-SNRI. אין לי כל רצון או כוונה לעבוטר לטיפול אחר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה