ציפרלקס וואבן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2013 | 17:23 | מאת: ר'

שלום בן 78 מטופל בואבן עקב חרדה ומח רב מזה כשבוע. הרופא רשם ו ציפרלקס 10 מג. שאלותיי: 1. אפשר לקחת את הואבן והציפרלקס יחד עד שתתחיל להתבטא השפעת הציפרלקס. נוטל כיום חצי כדור ואבן שלוש פעמים ביום - יוכל להמשיך בזאת לפחות בחודש שייקח עד להשפע הציפרלקס?. 2. הוא סובל מתופעות לוואי של הרבה כדורים ללחץ דם ועוד - מה הדרך הבטוחה ביותר להתחיל ציפרלקס, אפשר רבע כדור פעם ביום לשבוע ואז חצי לשבוע ואז שלם?

16/09/2013 | 18:20 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, לשאלותיך: 1. אפשר לקחת את הואבן והציפרלקס יחד עד שתתחיל להתבטא השפעת הציפרלקס. נוטל כיום חצי כדור ואבן שלוש פעמים ביום - יוכל להמשיך בזאת לפחות בחודש שייקח עד להשפע הציפרלקס? בהחלט. זה צירוף מקובל. צריך להיות זהירים בתחילת הטיפול בציפרלקס. ייתכן שיהיה צריך להפחית את מינון הואבן כאשר הוא מתחיל ציפרלקס כי הציפרלקס מגביר את השפעת הואבן. 2. הוא סובל מתופעות לוואי של הרבה כדורים ללחץ דם ועוד - מה הדרך הבטוחה ביותר להתחיל ציפרלקס, אפשר רבע כדור פעם ביום לשבוע ואז חצי לשבוע ואז שלם? זו נשמעת תוכנית נכונה. כדאי להיות בקשר עם הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה