הזיות שמיעה ללא מצב פסיכוטי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2013 | 12:57 | מאת: יגאל

אני סובל מהזיות שמיעה(משפילות,מבקרות ושמשוחחות איתי) אבל אני כנראה לא במצב פסיכוטי ולא קבלתי משוב שלילי מהסביבה על התנהגותי אני מפחד ללכת לפסיכיאטר שעלול לאשפז אותי מהן הסיבות להזיות ומה ניתן לעשות כדי להיפטר מהן?

15/09/2013 | 13:36 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום יגאל, תופעה מעניינת. אם ההזיות מפריעות לך, תשקול ללכת לפסיכיאטר. אשפוז כפוי בא בחשבון רק אם יש סכנה שתפגע בעצמך או באחרים. אם אין סכנה כזו, אין לך מה לחשוש ואם יש סכנה כזו, ממילא עדיף שתראה פסיכיאטר כמה שיותר מהר. צריך לאבחן את ההזיות האלה ולפי זה אפשר לנסות להבין ממה הן נובעות ולהתאים טיפול. בשביל לאבחן צריך שתפגוש פסיכיאטר...

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה