נירולוגים וטיפולים פסיכיאטרים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/09/2013 | 08:47 | מאת: טליה

טליה מהשאלה הקודמת.... שמתי לב לאחרונה שגם רופאי משפחה וגם נירולוגים ממליצים ומאשרים תרופות פסיכיאטריות. האם העניין מקובל? מוסכם? נכון??

14/09/2013 | 10:02 | מאת: שמעון

לדעתי זה ממש אסון שכל רופא יכול לרשום כדורים פסיכיאטריים. אלו כדורים חזקים שמשפיעים על המוח, עם תופעות לוואי קשות, אך מחלקים אותן כמו סוכריות. אפילו לילדים (ריטלין, קונצרטה...)

15/09/2013 | 13:05 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום טליה, שאלה מעניינת. ראשית לכל רופא מותר לרשום (כמעט) כל תרופה בילקוט התרופות. לי כפסיכיאטר מותר לרשום תרופות כמותרפיות לסרטן ולאונקולוגים מותר לרשום תרופות פסיכיאטריות. ההגבלה אינה חוקית אלא עניינית. אם רופא מרגיש בטוח לגבי האבחנה, מכיר היטב את התרופה, את תופעות הלוואי וצורת המתן שלה ומרגיש בטוח לרשום אותה, אין שום מניעה שיעשה זאת. אם נוירולוג או רופא משפחה רושמים לך תרופות פסיכיאטריות זכותך ואף חובתך לוודא שהם אכן בטוחים בעצמם לגבי כל ההבטים של הטיפול שהזכרתי לעיל ואם כן- זה בסדר גמור.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה