קשר בן וורטיגו וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2013 | 11:48 | מאת: רועי

שלום, אני מזה שנים סובל מדיכאון וחרדות קשים. ללא תגובה לטיפול תרופתי. לאחרונה הופיעו לי סחרחורת שאובחנו מסוג וורטיגו( BVVP) אם תנודות עיניים. הסחרחורות לא עוזבות אותי למרות טיפול תרופתי וטיפול פיזוטרפיה, הם הולכים וחוזרים. האם הוורטיגו יכול ונוצר כתוצאה מהבעיה שתוארה לעיל? אן כן, מה השכיחות לכך? תודה רבה ושנה טובה רועי

12/09/2013 | 19:56 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רועי מחלת ה- BPPV (benign positional paroxysmal vertigo) נובעת משינויים באיבר שיווי המשקל. היא מתבטאת בהתקפים של סחרחורת שמופיעים בשינוי תנוחה. מחלה זו יכולה לגרום לתגובת חרדה בגלל ההופעה הפתאומית של סחרחורת קשה שיכולה להיות מאד מפחידה, אף שאינה באמת מסוכנת. הטיפול ב- BPPV אינו בתחום הפסיכיאטריה ואינני יודע עליו מספיק. אם הסחרחורות ימשיכו גם לאחר שבבדיקה רפואית יימצא שכבר אין לך סימני BPPV, צריך יהיה לשקול טיפול פסיכיאטרי לסחרחורת בהנחה שהיא ביטוי לדיכאון או חרדה. אך עד אז- לא. תודה ושנה טובה גם לך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה