מחלה בי פולארית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/10/2007 | 14:08 | מאת: אילן

אודה על קבלת מידע לגבי הגורמים למחלה ו/או להתפרצותה לרבות מאמץ פיסי נפשי , התעמרות רוחנית , ניתוק מבני משפחה וכיוצ"ב . כמו כן אודה על הפנייה לספרות רפואית רלבנטית לעניין אם ניתן , אני עוסק כרגע במקרה של חיילים סדירים שהתגלתה אצלם המחלה בזמן הטירונות ואני מנסה לבדוק אם יש קשר סיבתי בין השפעת השירות על התגלות המחלה ו/או התפרצותה בתודה מראש

19/10/2007 | 18:41 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אילן שלום, מחלה ביפולרית היא מחלה שהסיבות המדויייקות להופעתה אינן ידועות. ידוע שיש מרכיב גנטי חזק. לפעמים המחלה נוטה לפרוץ לראשונה במצבי מתח ולחץ, אבל לא ידוע שמצבים אלו מעלים את שכיחות המחלה. אני אסביר- באוכלוסיה שהיתה חשופה למצבי מתח רוב ההתפרצויות יהיו סביב המצבים הללו, אבל בהסתכלות לטווח ארוך לא רואים אצל אנשים אלו יותר תחלואה ביפולרית לעומת אוכלוסיה רגילה. כלומר- כנראה המחלה היתה פורצת מתישהו בכל מקרה, אבל מצב המתח גרם להתפרצות בעיתוי של המתח ולא מאוחר יותר. תוכל לקרוא גם באתר mentalhealth.com, או בספר comprehensive psychiatry של sadok AND kaplan. לגבי חיילים סדירים, הרבה פעמים בתי משפט פוסקים לאחריות צבאית בגלל "מבחן הגולגולת הדקה". אם תרצה- אפרט יותר בהמשך.

20/10/2007 | 04:08 | מאת: אהבה

מה משמעות המונח הזה, "גולגולת דקה"??

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה