הלדול 5 מ"ג

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/10/2007 | 09:25 | מאת: בינה

שלום רציתי לשאול עד כמה התרופה הלדול 5 מ"ג נחשבת לחזקה? מינון 20 טיפות פעם ביומיים. ואם מפסיקים ליטול אותה אחרי 10 שנים,האם זה מסוכן? תודה מראש

19/10/2007 | 18:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

בינה שלום, מינון של 5 מ"ג הלדול הוא מינון סביר-נמוך. מתחת לזה בד"כ זה נמוך מידי. בעבר המינונים המקובלים של התרופה היו סביב 20 מ"ג. בשנים האחרונות הסתבר כי 5-7.5 מ"ג מספיקים. אינני יודע מדוע ניתנה לך התרופה, אבל בהרבה מקרים יש צורך ליטול אותה לכל החיים, כך שהפסקתה עלולה להיות מסוכנת. כדאי להתייעץ בפסיכיאטר שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך לפני שאת מחליטה על הפסקה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה