מאניה דפרסיה והורות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/08/2013 | 19:50 | מאת: יעל קק

שלום שמי יעל והייתי רוצה לשתף ולקבל ייעוץ אני בת 31 חולת מאניה דפרסיה מגיל 18 אמא לילד כמעט בן שנתיים אותו הבאתי בטיפולי פוריות אחרי זמן רב למרות שלא היו בעיות פירות . בזמן ההריון לקחתי 200מג סרווקאל כדי להבטיח כמה שאפשר הריון תקין כי תרופה זו מאושרת בזמן הריון אחרי הלידה לא יכולתי לתפקד מפני שהכדור הזה מרדים אותי חזק מאוד ומקשה עליי לקום רק בשעות הצהרים וגם אז אני סהרורית בגלל זה החלפנו כדור ללמיקטל רצינו תרופה שתאזן וגם שתאפשר לי שוב להיכנס להריון אל התרופה לא התאימה ולא לאט מצבי הדרדר ועברתי גל דיכאוני קשה היום אני מאוזנת ורוצה בערך עוד שנה להביא לעולם עוד ילד כדורים שניסו עליי לא התאימו מלבד ליטיום וסוליאן שאני לוקחת עכשיו ובעבר בהריון הסרוקואל שהתאים אל מרדים ולא יאפשר לי תפקוד עם הילד אני ממש לא יודעת מה לעשות מאוד הייתי רוצה לשמוע אם יש עוד פתרון ואולי יש אמהות גם עם מניה דפרסיה שישתפו איך עשו ואיך התמודדו אחרי הלידה אני גם חוששת דוב מגל דיכאוני אשמח לשמוע ממכם

24/08/2013 | 19:48 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום יעל, מותר להרות עם ליתיום וסוליאן, רק צריך שתעשי סקירת אברים עם תשומת לב מיוחדת להתפתחות הלב. צריך גם שתתייעצי עם שירות טרטולוגי (מרכז מידע בנושא השפעות של תרופות על עוברים). החשוב ביותר הוא שתיטלי בזמן ההריון את התרופות שעזרו לך לשמור על יציבות, אפילו אם יש בהן סיכונים, כי שמירה על איזון ויציבות של ההפרעה הביפולרית יהיה חשוב מאד לעובר שלך ולך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה