זיפרקסה ועייפות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/08/2013 | 10:22 | מאת: אלי

שלום רב. אני נוטל זיפרקסה 5 מג בשעות הערב. וזה עושה אותי עייף מאוד.וחוסר יכולת לתפקד. בגלל העייפות. השאלה שלי אם יש דרך למנוע את זה? תודה רבה.

23/08/2013 | 08:51 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אלי, עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של זיפרקסה. עם זאת- אתה נוטל מינון נמוך של התרופה ולכן בכלל לא בטוח שמדובר בתופעת לוואי. צריך לבדוק אם יש אצלך גם סיבות אחרות לעייפות כדי לטפל בה. חלק מן השאלות שחשוב לשאול כדי לדעת יותר טוב מה סיבת העייפות: 1. האם יש לך בעיות רפואיות כלליות כלשהן? 2. האם אתה מקבל תרופות נוספות? 3. האם אתה נוטל סמים או שותה אלכוהול? 4. כמה זמן אתה נוטל זיפרקסה וכמה זמן קיימת העייפות? 5. האם העייפות היא בערב? בבוקר? כל היום? רק אחרי הנטילה? 6. האם העייפות גורמת לך לשינה מרובה? 7. האם יש לך תופעות לוואי אחרות של זיפרקסה? כדאי שתתייעץ על כל זה עם הפסיכיאטר המטפל.

27/08/2013 | 20:56 | מאת: אני

רוב התרופות הפסיכיאטריות ssri ובטח זיפרקסה גורמות לבלוטת התריס לעבוד יותר לאט ולכן אתה מרגיש עייף תבדוק תפקודי בלוטת התריס

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה