הפרעה טורדנית-כפייתית?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/08/2013 | 17:07 | מאת: אלברטין

שלום רב ד"ר. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא שמטריד אותי. בגיל 12 התעוררה אצלי תופעה מציקה והיא נמשכת עד היום(גיל 24). בגיל 12 התחלתי לתלוש לעצמי את הריסים, זה נמשך תקופה ארוכה עד שזה פסק מעצמו. לפני שנתיים התופעה חזרה, אני מרגישה צורך לגעת כל רגע בריסים שלי, "לשחק" איתם וזה בלתי נשלט. לעיתים קרובות אני מבצעת את הפעולה מבלי לשים לב לכך,יש לציין כי זה קורה לי בכל מקום; בעבודה, בלימודים , בבית וגם בזמן שאני נמצאת עם חברים. אפילו שאני מנסה לומר לעצמי להפסיק אני לא יכולה, וגם עכשיו בזמן שאני כותבת את ההודעה אני עושה הפסקות קטנות בשביל לגעת בהם. לפעמים אני מוצאת את עצמי יושבת שעות ללא מעש ונוגעת בריסים --יש משהו בפעולה הזאת שגורם לי להרגיש טוב -- אבל למרבה הצער זה מטריף את דעתי.

19/08/2013 | 18:34 | מאת: אביבית

שלום לך, אף אחד לא מושלם, ולכל אחד מאיתנו יש את השטויות שלו. אם כולנו נפנה לפסיכיאטר על דברים שמפריעים לנו בעצמנו, כולנו נהיה על כדורים פסיכיאטריים ואז באמת יהיה כאן בית משוגעים. יש לך יכולת, כוח רצון וכוח בחירה. תשתמשי בהם כדי לשפר את מה שלדעתך דורש שיפור. בהצלחה.

20/08/2013 | 15:12 | מאת: אלברטין

כבר ניסיתי להפסיק לבד, עשרות פעמים, ואם פניתי לכאן זה מעיד על כישלון. אני חושבת שאם אדע ממה התחילה הבעיה ומה עורר אותה לפני שנתיים, אז אצליח להתגבר על ההפרעה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה