מכון רפואי לבטיחות בדרכים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/07/2013 | 12:01 | מאת: ירח

היי לכולם,אני סובלת מהפרעה דו קוטבית. הגשתי בקשה להוציא רישיון נהיגה וזומנתי למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. מישהו יודע מה התהליך? מה שואלים שם? איזה סוג מבחנים עוברים? מה הדרך הנכונה להתכונן אם בכלל. אשמח לתגובות אני ממש בלחץ

30/07/2013 | 20:25 | מאת: חנן הגנן

לדעתי רוצים לדעת האם מצבך הנפשי תקין ואת מאוזנת. האם את לוקחת תרופות ולא מזניחה טיפול. יבקשו לדעת אם את במעקב פסיכיאטרי מסודר ואצל מי. איזה תרופות לוקחת? אם הכל תקין יש להניח שיאשרו לך הוצאת רשיון.

30/07/2013 | 21:19 | מאת: ירח

30/07/2013 | 22:46 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, הליך הבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים כולל למיטב ידיעתי בדרך כלל מבחנים פסיכולוגיים, ריאיון עם פסיכולוג ובמקרים מסוימים ראיון עם פסיכיאטר. השאלות מיועדות לוודא שהאבחנה הפסיכיאטרית שרשומה במסמכים שמסרת היא אכן נכונה ושאין לך דפוסים של מחשבה, התנהגות או שליטה בדחפים שיכולים לסכן אותך או עוברי דרך אחרים, כשאת נוהגת. הכנות שכדאי לעשות: הכיני מסמכים רפואיים מפורטים ככל האפשר. חשוב מאד שיהיה לך מכתב מן הפסיכיאטר המטפל שמתייחס לנקודות הבאות: 1. האם ההפרעה הביפולרית נמצאת ברמיסיה (מצב מאוזן)? 2. האם התרופות שלך מפריעות לערנות? 3. האם יש או הייתה לך בעבר בעיה של סמים/אלכוהול? 4. האם יש או הייתה לך בעבר הפרעה בבוחן המציאות או תהנהגויות אימפולסיביות מסוכנות. עדיף שהפסיכיאטר יתיחס לכל הנקודות האלה גם אם לכאורה הן לא לטובתך, מאשר שדברים יתגלו תוך כדי הבדיקה ואז הבודקים יצטרכו להסיק מסקנות לבד. אם ההליך נגמר לא טוב בשבילך, חשוב שתדעי שיש אפשרות לערער. אם תחליטי לערער (ורק במקרה כזה), חשוב שתבואי מיוצגת על ידי עורך דין.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה