נסיון הפסקת ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/07/2013 | 13:57 | מאת: מיכל

לפני 10 שנים התחלתי לקחת 1 כדור ציפרלקס ליום עקב משבר שלווה בדיכאון. לפני שנתיים עברתי לחצי כדור ביום, ולפני כחצי שנה לחצי כדור פעם ביומיים. המצב שלי היה בסדר גמור כל התקופה הזו. לפני חודשיים הפסקתי לחלוטין, וחודש לאחר ההפסקה חזרו התופעות שכבר שכחתי מהן- דיכאון, עצבנות, חולשה, דפיקות לב. כעת אני בדילמה גדולה: האם אלה תופעות גמילה ואני צריכה לחכות שיעברו, או שעלי לשוב לנטילת הכדורים, ואם כן, באיזה מינון? אני בת 65 ומצבי הבריאותי טוב. תודה רבה, מיכל

27/07/2013 | 18:56 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מיכל, האם התופעות של דיכאון, עצבנות, חולשה, דפיקות לב שררו לפני שהתחלת את הטיפול בציפרקלס לפני 10 שנים? אם כן- סביר להניח שלא מדובר ב- "תופעות גמילה" אלא בחזרה של הדיכאון. דבר נוסף: עשית ירידה הדרגתית מאד מתונה של הטיפול בציפרלקס. לכן האפשרות שמדובר ב-"תופעות גמילה", אינה סבירה. לדעתי סביר להניח שמדובר בחזרה של תופעות שבהן טיפלת באמצעות הציפרלקס שהציפרלקס מנע אותן כל העת וכאשר הפסקת ליטול אותו, הוא הפסיק למנוע אותן.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה