חרדה מאיידס תגובה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/07/2013 | 15:18 | מאת: עליזה

תודה רבה על התייחסותך אך רציתי לשאול אם כל המצבים שציינתי אינם מסוכנים לאיידס?החרדה שנדבקתי בזה או שהדבקתי בזה לא חולפת

25/07/2013 | 19:43 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

עליזה שלום, אני מניח שיש לך הפרעת חרדה. ההפרעה הזו קיימת במוח. הקשר היחיד של זה לאיידס הוא שתוכן המחשבות מעוררות החרדה הוא על איידס.

25/07/2013 | 20:11 | מאת: עליזה

הבעיה שאני כל הזמן חושבת על המחלה הזאת ושמכל מגע מיני או דם אפשר להידבק בזה איך מטפלים בחרדה איומה כזאת?

25/07/2013 | 20:24 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

יש לחרדה הזו טיפול פסיכולוגי יעיל בשיטה שנקראת טיפול קוגנטיבי התנהגותי וגם טיפול תרופתי יעיל. כדאי להתייעץ על כך עם פסיכיאטר, בתור התחלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה