ממש נעשו מאמצים כבירים ואין כל מענה .....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/07/2013 | 16:09 | מאת: ליאור בר

יכול להיות ששאלתי כאן שאלה אך אינני מוצא את התשובה בדף האינטרנט לכן יש סיכוי כי זוהי פעם שניה ואם לא מה טוב , שלום וברכה דוקטור גבריאל הייתי מעוניין לעזור לדודה שלי בעקבות אי התערבות של כל שאר בני המשפחה היא סובלת מסכזופרניה ואיננה רוצה לקבל עזרה מכחישה כל קשר לזה שהיא חולה למרות שכל התסמינים של אי הגיינה , ניתוק הבית מחשמל , טוענת שכולם מצוטטים לה ומצלמים אותה ,שורפת זבל וכו' ,פניתי לכל הגורמים האפשריים , קופת חולים , פסיאטר מחוזי , מד"א , עובדים סוציאלים אצלנו ביישוב וכו' כולם מסירים אחריות כל עוד היא איננה פוגעת בסביבה אבל לתת לה לחיות באשליות אפשרי לגמרי מה עושים כדי שיגיע פסיכיאטר אליה לבית אפילו ללא רצונה ועל פי ראות הבית , המראה שלה ואף החלפת כמה מילים איתה יבין ויתן חוות דעת אפילו באופן פרטי .

24/07/2013 | 08:29 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ליאור, לדעתי עניתי ב- 16/7 בשעה 13:42 להודעתך שהתפרסמה תחת השם לי. לשם נוחיות אני מעתיק אותה כאן שוב: שלום לי, אכן מצב קשה. ממה שאתה מתאר נשמע ברור שדודך או דודתך נמצא במצב פסיכיטארי רציני מאד. אך זה לא מספיק בשביל טיפול כפוי. לרוב, הפסיכיאטר המחוזי משתמש בסמכותו להורות על טיפול כפוי רק כאשר אדם מסכן את עצמו או את הסובבים אותו. עם זאת, לפסיכיאטר המחוזי יש סמכות להורות על טיפול כפוי במקרה של אדם חולה במחלה פסיכיאטרית, אם "הוא גורם סבל נפשי חמור לזולתו, באופן הפוגע בקיום אורח החיים התקין שלו", כלשון החוק. הפסיכיאטר המחוזי נמנע לרוב להורות על טיפול כפוי בגלל העילה הזו כי יש בה מרכיב סובייטקיבי. אם תאסוף ראיות בצורת תמונות, דו"חות של פקחי עיריה, דו"חות של עובדים סוציאליים וכו', לכך שדודך או דודתך גורם בהתנהגותו סבל נפשי חמור לזולת, אפשר לשכנע את הפסיכיאטר המחוזי לפעול לטיפול כפוי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה