השפעה של החלפת כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/07/2013 | 22:21 | מאת: רונן

הפסיכיאטר שלי מחליף לי כדורים מזפרקסיה ללפונקס. אני לוקח 20 מ"ג של זיפרקסיה ומיום חמישי שהיה, התחלתי לקחת לפונקס בהדרגה. בחמישי התחלתי עם 12.5 מליגרם והיום עד חמישי הקרוב, אני יקח 50 מ"ג(בכל יום) ואחרי זה הפסיכיאטר יגיד מה השלבים הבאים. תוך כמה זמן אני יתחיל להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? איך זה אמור להשפיע עלי? כמה התרופה הזאת מעייפת? מאיזה מינון בערך מתחילים להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? בגלל שאני לוקח (במעבר) שני סוגי כדורים אז יש לזה השפעה עלי יותר מאשר שהייתי לוקח רק 20 מ"ג זיפרקסיה? איך זה אמור להשפיע? מה נחשב מינון של לפונקס שמתחילים להרגיש השפעה ממנו? כמה מ"ג לוקח מטופל ממוצע?

23/07/2013 | 06:37 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רונן, לפונקס היא תרופה אנטי פסיכוטית חשובה מאד. היא כנראה התרופה היעילה ביותר לטיפול במצב פסיכוטי, אך יכולות להיות לה גם תופעות לוואי רציניות ולכן, למרות יעילותה הייחודית, היא לעולם לא ניתנת בתור תרופה ראשונה. לשאלותיך: תוך כמה זמן מתחילים להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? התרופה משפיעה יחסית לאט לעומת תרופות אנטי פסיכוטיות אחרות וגם עולים במינון בהדרגה, כפי שהמליץ לך הפסיכיאטר שלך. לכן יכול לקחת כמה חודשים עד שרואים את ההשפעה. איך זה אמור להשפיע עליך? התרופה לפונקס מפחיתה מחשבות שווא והזיות. יכולות להיות לה גם תופעות לוואי, כפי שבודאי הוסבר לך. כמה התרופה הזו מעייפת? היא יכולה להיות מעייפת מאד. זו אחת מתופעות הלוואי שלה, שלא מתרחשת אצל כל אחד. מאיזה מינון בערך מתחילים להרגיש את ההשפעה של הלפונקס? בערך 300 מ"ג ליום. טווח המינונים הרגיל לטיפול קבוע 300-600 מ"ג ליום. מה המשמעויות המיוחדות של תקופת המעבר בה אתה נוטל 2 תרופות ביחד? תקופת המעבר נדרשת מכיוון שכפי שאמרתי, לוקח ללפונקס הרבה זמן עד שהוא מתחיל להשפיע וגם צריך להעלות את המינון לאט לאט. אם לא הייתה תקופת חפיפה, היית נשאר לאורך תקופת זמן משמעותית במין "חלון" בין סיום התרופה הקודמת (זיפרקסה) להתחלת ההשפעה של התרופה החדשה (לפונקס) וחלון כזה יכול לגרום להידרדרות במצב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה