פחד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/10/2007 | 04:40 | מאת: יעל

האם יש דרך לטפל בפחד קיצוני מעכברים למשל (במקרה שלי)? תודה רבה.

15/10/2007 | 23:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יעל שלום, בודאי. טיפול קוגנטיבי התנהגותי אצל מישהו שמומחה לכך יעזור לך בקלות יחסית. בהצלחה.

16/10/2007 | 01:18 | מאת: יעל

שלום ותודה על התשובה המהירה. איפה עושים טיפול כזה ,האם כל פסיכולוג? האם אתה יכול לתת ממש דוגמא אחת ממהלכי טיפולים שכאלה על מה בדיוק עובד המטפל? דבר אחד שאני חושבת שיודעת זה שהוא מנסה להבין מאיפה מגיע הפחד אבל מכאן ועד לרפא הדרך נראית ארוכה, אשמח אם תיתן לי דוגמא קטנה מהטיפול. תודה.

18/10/2007 | 09:47 | מאת: שמרית

שלום, יש לי חברה (בת 26) שאביה נפטר לפני 10 חודשים, היא קיבלה את המיקרה בצורה מאוד קשה, היא הייתה מאורסת עוד לפני מותו, ולכן הייתה אמורה להתחתן עוד כ-4 חודשים, לאחר סיכסוך משפחתי (על נושא כספי) החליט בן זוגה לאחר 5 שנים יחד, לפרק את החבילה, הוא ביטל את החתונה, וחתך את הקשר במיידי! (לפני כחודש), מאז חברתי אינה יכולה להרים את ראשה, ואינה רואה את טעם להמשך החיים בלעדיו. אשמח לעצה או להפנייה לפסיכולוג מוצלח. תודה

18/10/2007 | 23:13 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שמרית שלום, את צודקת, היא צריכה עזרת פסיכולוג. אני לא ממליץ כאן על מטפלים, אבל אם מישהו מהקוראים ימליץ אני אפרסם זאת. כדאי שתצייני אזור מגורים בכדי שהקוראים יוכלו לכוון למישהו באזור שלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה