ויפאקס (אפקסור)

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/10/2007 | 20:53 | מאת: טלי

שלום דר' שמגר. עברתי תקופה קשה מאוד וכתוצאה מכך אני חושבת יש לי בעיה בזכרון הקצר פניתי לרופאה ולדעתה (לפי הסימנים) אני נמצאת בדיכאון והיא רשמה לי את התרופה ויפאקס (אפקסור)75 XR. האם יש תופעות לווי לתרופה ?האם היא מהדור החדש של התרופות? האם התרופה יוצרת בעיות של אורגזמה? האם גורמת להשמנה? רצוני לציין שקבלתי ציפרלקס שלא עשה לי טוב לכן אני מבקשת לדעת יותר על התרופה (אפקסור) ויפאקס לפני שאתחיל לקחת.... האם לדעתך ונסיונך יש תרופה אחרת שהיא טובה יותר מופאקס עם פחות תופעות לווי שמהם אני פוחדת.או שלדעתך התרופה טובה .ברור לי שאני צריכה לקחת תרופה כלשהי . מודה לך על תשובתך

14/10/2007 | 22:29 | מאת: ד"ר עופר שמגר

טלי שלום, אפקסור היא אחת מתרופות הדגל של הדור החדש. היא יעילה, מתחילה לעבוד יחסית מהר עם מיעוט תופעות לואי. כמו כל נוגדי הדיכאון גם היא יכולה לגרום לעליה במשקל ולהפרעות בתפקוד המיני, אך יחסית לנוגדי דיכאון אחרים כאן השכיחות של התופעות נמוכה ונדירה יחסית. את יכולה לקחת את הטיפול ללא היסוס. אף פעם אין בטחון של 100% בהתאמה שלך לתרופה, אבל אצל אפקסור זה כמעט הכי גבוה שיכול להיות, סטטיסטית כמובן......

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה