ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/10/2007 | 20:46 | מאת: אורן

שלום. אני מטופל ב20 מג ציפרלקס .הפסיכאטרית שלי טוענת כי צריך לקחת את הציפרלקס בשתי מנות כלומר 10 מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב ( או בצהריים,העיקר בזמן אחר מהכדןר הראשון). אני מעדיף לבלוע את כל הכמות בבוקר מטעמי נוחות ( לא צריך להיזכר אחכ ואז לפספס וכו וכו). אך הרופאה טוענת שוב ובתוקף כי עם ציפרלקס לא ניתן לקחת את שניהם ביחד...... האם נכון הדבר? נשמע לי ממש מוזר כי התרופה (עפי עלון ליצרן )מיוצרת גם במינון של 20 מ"ג ככה שברור שזה דבר שנעשה ... אודה לדעתך בעניין

14/10/2007 | 22:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורן שלום, להבנתי אין בעיה מתי בולעים את הכדור. בכל מקרה אין לו השפעה מיידית אלא מצטברת רק אחרי כשבועיים. נכון שיותר נכון לחלק את המנות בשביל לשמור על רמה קבועה בדם, אבל זה לא קריטי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה