התקפי חרדה וטיפול ברסיטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/10/2007 | 20:08 | מאת: דיני

אני בת 30 מטופלת מזה כ4 שנים בציפרמיל / רסיטל כדור 1 ליום עקב דיכאון לידה לאחר לידת ביתי אז. במשך 4 שנים הכל היה בסדר ושרדתי מצבי לחץ מתח ואירועים קיצוניים כדוגמת מוות במשפחה ולהבדיל גם שמחותץ עד לפני שבוע שהתעוררתי בלילה מתוך שינה טובה וחזקה עם רעידות בכל הגוף דפיקות לב חזקות ומועקה קשה בלב . כך כל לילה קבוע לאחר כשלוש שעות שינה ! ובמשך היום לא טוב לי עצובה וחסרת חשק לחיים ! מה לעשות ? האם להגביר את המינון ? או אולי שמא להחליף תרופה ? עיזרו לי בבקשה נמאס לי לחיות !!!!!! הרופא המטפל ראה אותי לפני כחודש ואמר שאני בסדר ו"מאוזנת" אז למה זה קורה לי ? הרופא שלי עכשיו בחופש ואני צריכה עזרה דחופה!!!!!!

14/10/2007 | 22:24 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דיני שלום, בשלב זה הכי נכון זה להעלות מינון לכדור וחצי, ולחכות לשובו של הרופא. מקווה שתתאזני מהר.

17/10/2007 | 19:11 | מאת: רננה

מזה שנים שאני מטופלת בסרוקסט עקב התקפי חרדה, פחד טיסה וכו'. בשנים האחרונות ירדתי לחצי כדור פעמים בשבוע וטוב לי. לעיתים אני מנסה להפסיק ואז קורה שאחת לתקופה יש לי התקף חרדה וזה עובר. האם ייתכן שכדור בשבוע אכן עוזר ואני מבינה שאם כך, לא כדאי להפסיק. מזה דעתך? בתודה

18/10/2007 | 22:20 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רננה שלום, אני תמיד טוען שמה שעוזר-עוזר. מבחינתי אם מים מהבבא-סאלי עוזרים למישהו- שיקח את זה וירגיש טוב. העיקר שזה לא מזיק. בנושא שלך- אין הגיון פרמקולוגי במינון הנמוך שאת נוטלת. תאורטית זה לא שווה כלום. אבל אם לך זה עוזר, ובלי זה פחות טוב לך- תמשיכי כך. העיקר להרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה