תוספי תזונה לטיפול בחרדות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/10/2021 | 17:05 | מאת: דוד

שלום, בעבר התנסתי בהרבה תרופות ממשפחת ssri, snri. היעילות של התרופות הייתה מאוד נמוכה ותופעות הלוואי חזקות. לכן הפסקתי את הטיפול. לאחרונה נתקלתי בתוספי תזונה המתיימרים לטפל בחרדות כגון: חומצת אמינו גאבא, תמצית פסיפלורה, ולריאן. השאלה: האם תוספי תזונה כאלו ואחרים יכולים לעזור לחרדות? שאלה יותר חשובה האם ישנו סיכון בשימוש ארוך טווח בתוספי התזונה שנמכרים בחנויות טבע? תודה.

שלום דוד. כיום מוכרים לשימוש רפואי לטיפול בהפרעות חרדה רק תרופה של ריכוז שמן לבנדר- לסיאה ותרופה המבוססת על היפריקום- רמוטיב. תוספי מזון אחרים הוכחו ביעילות מסוימת כגון ולריאן. באופן כללי יש צורך לעיין היטב באזהרות המצורפות. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה