הפסקת אלפרליד וחרדה גוברת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/10/2021 | 18:00 | מאת: ליא

שלום, אני לוקחת אפקסור 150 חודש וחצי לטיפול בחרדה שהתחילה לפני 5 חודשים. בינתיים ללא הועיל. ואני לוקחת אלפרליד במינון הולך ועולה של 5 מג ליום. במשך 9 ימים לא לקחתי בכלל אלפרליד , כי הרגשתי הטבה. אחרי 9 ימים התחלתי להרגיש חרדה גבוהה יותר מאשר התחלתי לפני 5 חודשים. האם ההרעה במצב יכולה להיות מזה שהפסקתי בבת אחת את האלפרליד? זה לקח 9 ימים עד שהתחילה החרדה לעלות. אם כן, תוך כמה זמן הגוף ישוב למצבו הקודם? (לקחתי בערך חודשיים כמות של 5 מג במשך היום והפסקתי 9 ימים ). תודה רבה

שלום ליא. אלפרלי במנון 5 מ"ג זו כמות גבוהה והפסקה פתאומית וחדה שלה עלולה להביא לתסמיני גמילה שכוללים גם אי שקט פנימי ותחושת חרדה. תסמיני גמילה כאלה יכולים להימשך כשבוע שבועיים. ממליץ לך להפסיק תרופות הרגעה בהדרגה ותחת מעקב פסיכיאטרי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה