6 שבועות מלאים עם וולבוטרין XR כתוספת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/10/2021 | 13:00 | מאת: אור

שלום. בבסיס הפרעת חרדה כללית אשר הוחמרה להתקפי פאניקה בעקבות כך דיכאון. לאורך השנים נוסו מספר SSRI ללא תועלת רבה. כעת הפסיכיאטר החליט לנסות לשלב עם ה-SSRI גם כדורי וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג. לאחר שבועיים וחצי הודעתי לפסיכיאטר שאני מרגיש שיפור בדיכאון ובהתאם גם ירידה בחרדות הקשורות לדיכאון ושיפור רב בתיפקוד הכללי. חלפו 6 שבועות מלאים מאז הוסף הוולבוטרין.בשבוע האחרון "הכל התהפך" - ואני מרגיש החמרה במצב של חרדות ובהתאם גם ירידה במצב הרוח מן הסתם... האם רצוי לשקול הפסקת הוולבוטרין או לתת לו צ'אנס עוד מספר שבועות? ידוע שוולבוטרין עלול להחמיר חרדות אך במצב שלי הפסיכיאטר רצה לנסות לטענתו לפעול על הסרוטונין והדופאמין במקביל כדי לבחון האם מצבי יוטב עקב כך התרופות המשפיעות על הסרוטונין בלבד לא הביאו להטבה וגם לא SNRI. אודה לתשובתך.

שלום אור. וולבוטרין יעיל יותר לדיכאון מאשר חרדה ולעתים עלול להחמיר תסמיני חרדה. אם אכן יש התגברות של תסמיני חרדה ללא שיפור בדיכאון ממליץ להפסיק טיפול בוולבוטרין כיוון שאינו עוזר לך. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה