סכיזופרניה......................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2021 | 01:28 | מאת: גלעד

מה יותר יעיל בטיפול בתסמינים שליליים של סכיזופרניה ריאגילה cariprazine או אינווגה invega ? תודה . בברכה

שלום גלעד. באופן כללי התסמינים השליליים של סכיזופרניה- קושי במוטיבציה, ליקוי בתפקוד בחשיבה ובביטוי הרגשי וקושי בהתנהלות יומיומית הינם עמידים יותר לטיפול תרופתי. ריאגילה הינה תרופה חדישה יחסית לטיפול בסכיזופרניה עם הבטחה ליעילות טובה יותר בטיפול בסימנים שלילייים אולם באופן כללי נראה כי לשתי התרופות יעילות דומה ובעיקר יש להתמודד עם סימנים שליליים דרך שיקום. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה