טיפול תרופתי עבור OCD

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/09/2021 | 14:13 | מאת: דוד

שלום, אני סובל הרבה שנים מOCD, בתקופה האחרונה יש החמרה מאוד משמעותית שפוגעת מאוד בתפקוד ובאיכות החיים. התחלתי טיפול CBT שעזר בהתחלה אבל נראה שהייתה החמרה וזה כבר לא מספיק. אני שוקל להתחיל טיפול תרפותי, אבל מקריאה שלי נדמה שאין טיפול מוצלח כל כך לOCD ושתופעות הלוואי משמעותיות מאוד. יכול להיות שאני נחשף רק למקרים שלא מצליחים? מה סיכויי הההצלחה של טיפול כזה? יש הגבלות שמתלוות לטיפול תרופתי (למשל המנעות מאלכוהול)? כלוקחים תרופות במינון גובהה כפי שנדרש עבור OCD יש השפעות שקל לראות על בן אדם שהוא תחת תרופות פסיאטריות? תודה רבה מראש

שלום דוד. הטיפול המיטיב והיעיל ביותר עבור הפרעות OCD הינו שילוב של טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי. OCD בד"כ דורש טיפול תרופתי אינטנסיבי והגעה למינונים גבוהים ולעתים גם שילוב של מספר תרופות כמו שילוב של תרופות נוגדות דיכאון ותרופות אנטי פסיכוטיות. בדרך כלל יש סיכוי טוב להצלחת טיפולים אלו. באופן כללי מומלץ לצמצם ולהימנע מצריכת אלכוהול יחד עם תרופות אלו. לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי אך בשימוש נכון ומותאם ניתן להתמודד עם כך. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה