טיפול בהפרעת חרדה עמידה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/09/2021 | 23:30 | מאת: אורון

שלום ד"ר. הבעיה: הפרעת חרדה מתמשכת עמידה שאינה מגיבה למספר SSRI ולא לויאפקס/רמרון במינונים מקסימליים. מה עושים תרופתית במצב כזה כדי לטפל במצב?

שלום אורון. במצבים של הפרעות חרדה עמידות לטיפול כדאי לשקול שילוב של תרופות אנטי פסיכוטיות במינונים נמוכים כמו סרוקוול, אולנזפין או רספרדון. ניתן לשקול גם שימוש בתרופות טריצקליות ותיקות. מעבר לכך כדאי מאוד לשלב בטיפול טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי שיכול מאוד לעזור בשילוב עם תרופות. כדאי לפנות ליעוץ וטיפול פסיכיאטרי מלווה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה