האם לוסטראל גורם להשמנה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2021 | 00:59 | מאת: יהלי

האם ללוסטראל יש תופעת לוואי של השמנה או שהוא בדרך-כלל לא גורם להשמנה? האם הוא לחילופין, מעודד ירידה במשקל? אם הוא גורם להשמנה, מדוע זה קורה? בגלל עלייה בתיאבון או בגלל שהוא פוגע במטאבוליזם?

שלום יהלי. לוסטראל כמו תרופות נוגדות דיכאון רבות עלול להביא לעלייה במשקל. זאת לאור השפעה של עליה ברמת סרוטונין. תופעת העליה במשקל קורית מסיבות שונות של עלייה בתיאבון, עלייה בכמיהה לפחמימות וסוכרים וכן השפעה מטבולית כוללת. זה משתנה מאדם לאדם וניתן להתמודד עם זה דרך יעוץ תזונאי ופעילות גופנית. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה