ריאגילה cariprazine..............

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/08/2021 | 11:54 | מאת: חיים

שלום רב , האם ריאגילה cariprazine גורמת לאקטיזיה ותופעות לוואי אקסטראפארימידליות יותר מאביליפיי ואינווגה וסרוקוול ? האם היא גורמת לחרדה או להרגעה ?

שלום חיים. קריפראזין- שם מסחרי ריאגילה הינה תרופה אנטי פסיכוטית חדשה, אטיפית מדור שלישי, קרובה באופיה ובפעילותה לאריפליי. היא נחשבת נוחה לשימוש אך גם עלולה לגרום לתופעות לוואי של אי שקט ואקאטיזיה, הרה פחות תופעות אקסטרפירמידליות. לא נראה שתגרום לתופעות לוואי יותר מאריפליי או סרוקוול אך השימוש בה בארץ עדיין מועט ויש צורך ביותר זמן ונסיון על מנת לבחון את יעילותה וסבילותה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה