בלתי הפיך? אני סובל מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/07/2021 | 19:58 | מאת: ראובן

שלום. סבלתי כשנה וחצי מחרדה מתמשכת שהובילה לדיכאון. טיפול בויאפקס XR במינון 300 מג לא עזר והופחת בהדרגה ל-150 מג'.כל ירידה במינון גרמה לשבועיים מאוד לא נוחים. היות וכך, ניגשתי לפסיכיאטר מומחה שהמליץ על לוסטרל 100 מג' ועם הויאפקס XR להישאר על מינון 150 מג' כדי לא לזעזע את המערכת .לאחר חודשיים הגעתי לביקורת כאשר מצבי הרבה יותר טוב, הדיכאון השתפר והחרדה ירדה בהתאם. לאור זאת שהייתה תגובה חיובית ללוסטרל הומלץ להעלות עוד קצת במינון ל-150 מג' ועם הויאפקס ללא שינוי .לאחר כשבועיים החלו להופיע תסמינים של התגברות בחרדה וככל שחלף הזמן, התסמינים רק הלכו והחמירו עד מצב של התקפי פאניקה.הגעתי לאחר 3 חודשים לפסיכיאטר ונראה שהוא אפילו התרשם מעוצמת התופעות. המליץ לרדת מיד חזרה למינון לוסטרל של 100 מג' וביקש שאצור קשר טלפוני לאחר שבוע -שבועיים. לצערי לא הרגשתי הטבה משמעותית וכיום חלף כבר חודש ועדיין אני מרגיש בתופעות אם כי בעוצמה פחותה. הרגשתי עדיין רעה מאוד תחושת חוסר שקט חזקה ואני חושש שמא נגרם לי נזק בלתי הפיך. הפסיכיאטר אומר שלא מדובר בסרטונין סינדרום. אני לא מצליח לאחר שחלפו 35 יום מרגע ירידת מינון הלוסטרל לחזור למצב הסביר בו הייתי. האם כל מה שצריך לדעתך זה עוד קצת סבלנות כדי שהאיזון יחזור או שאם לאחר 35 יום מירידת המינון עדיין לא מרגישים טוב יש לפעול תרופתית? באם נדרש לחכות עוד, בכמה זמן מדובר?אציין שכל הבדיקות הגופניות תקינות כולל דם,שתן, לחץ דם ואק''ג. אודה למענה ד''ר נכבד.

שלום ראובן. לעתים תסמיני חרדה עמידים לטיפול ותלויים בגורמים רבים אחרים מעבר לאיזון תרופתי כזה או אחר. ממליץ לך כעת לא לעשות שינוי תרופתי אלא להתמקד בטיפול פסיכולוגי ובטיפולי גוף נפש כדי להשיג רגיעה נוספת ומשלימה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה