נזקים של תרופות פסיכיאטריות........................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/07/2021 | 00:46 | מאת: אהוד

האם שימוש ארוך טווח של שנים (5 שנים) ויותר של תרופות נוגדי פסיכוזה (הגיל החדש) , נוגדי דיכאון , בנזודיאזפינים , אנטיהיסטמינירגיות , מייצבי מצב רוח , כדורי שינה, עלול לגרום לנזקים האלה בגוף : 1.קוצר ראייה , ליקויי ראייה 2.השמנה בטנית 3.סינדרום מיטפולי , עליית רמת שומנים בדם , עלייה בכולסטרול הרע , מחלות לב וכלי דם 4.מוות פתאומי , דום לב 5.גבר שמן נראה כמו אישה בהיריון 6.הפרעות ומחלות וליקויים במערכת ההשתנה ופגיעה בתיפקוד מערכת ההשתנה כולל שלפוחית השתן, כמו תכיפות יתר במתן שתן עם דחיפות יתר במתן שתן ,חוסר יכולת להתאפק ובריחת שתן הדלפת שתן , גם פעם נוגד פסיכוזה גרם להרטבת לילה 7.עייפות וחולשה כללית פיזית במימדים קיצוניים . 8.היעדר מוטיבצייה לעשייה והיעדר כוח רצון באופן קיצוני

שלום אהוד. שימוש בתרופות נוגדות פסיכוזה מדור חדש ונוגדי דיכאון עלול לגרום לעלייה במשקל, לסינדרום מטבולי, עלייה בסיכון לסוכרת, עלייה ברמת שומנים. לעתים עלול להיות עייפות פיזית וחולשה. בגיל מבוגר ובחולים קרדיאליים עלול להביא להפרעות קצב לב ומוות. עם כל זאת תרופות אלו נחשבות ליעילות ביותר ויחסית בטוחות מבין שאר קבוצות התרופות הקיימות באופן כללי. ממליץ לך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי סיכונים ותופעות לוואי ולא לשכוח את היעילות הטיפולית וההקלה במצוקה הנפשית שקיימת עם תרופות אלו. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה