החמרה במקום המשך שיפור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/07/2021 | 23:20 | מאת: שואל מיואש

שלום ד"ר. טופלתי שנים כנגד חרדה והתקפי חרדה בקלונקס 3 מ"ג + ויאפקס XR 150 MG. לאחר שפחתה יעילות הטיפול, התייעצתי עם פסיכיאטר בכיר שהמליץ להעלות את הויאפקס עד 300 מ"ג ואת הקלונקס להוריד ל-1 מ"ג. ככה הייתי כחצי שנה עם סבל רב מאוד של חרדות, התקפי חרדה שהובילו גם לדיכאון. על כן התחלתי לרדת במינון הויאפקס כל שבועיים ב-75 מ"ג עד למינון של 150 מ"ג. אציין כי כל ירידה גרמה לתחושות נוראיות של קור ממש בגוף וצמרמורת חזקה. כאשר חלפו 3 שבועות תחת מינון 150 מ"ג ולא חלה הטבה, פניתי לפסיכיאטר בכיר אחר וסיפרתי לו את הכל. הוא המליץ על מנת שלא לגרום לזעזוע במערכת, להמשיך עם ויאפקס XR במינון 150 מ"ג כרגע ובמקביל לקחת לוסטרל 100 מ"ג ועם הקלונקס להישאר תחת 1 מ"ג. לאחר חודשים חל שיפור יפה בתסמיני הדיכאון וגם החרדה אך נשארה תחושת חרדה בכל בוקר. על כן בפגישה עם הפסיכיאטר הוחלט להעלות את מינון לוסטרל ל-150 מ"ג ולהוסיף על הבוקר עוד 0.5 מ"ג קלונקס. מאז, באופן מפתיע במקום שיהיה שיפור, לאחר כשבוע באופן פרדוקסלי חלה החמרה קשה בתסמיני חרדה אשר הלכו והחמירו למרות חלוף הזמן. הגעתי אחרי 3 חודשים תחת מינון 150 מ"ג לפסיכיאטר וסיפרתי על התגברות החרדה תחת מינון זה, התגברות של עצבנות ומתח ושלל תופעות גופניות כמו קפיצות שרירים, חלומות מטרידים בלילה ואי שקט חזק. הפסיכיאטר התרשם מעוצמת התופעות וביקש מיד לרדת במינון לוסטרל חזרה ל-100 מ"ג ולא לגעת בנתיים בויאפקס. חלפו 3.5 שבועות מאז הירידה במינון חזרה ל-100 מ"ג. אני עדיין מרגיש (אם כי בעוצמה פחותה יותר)את התופעות שהיו תחת המינון הגבוה יותר.מרגיש בעיקר חרדות לאורך רוב רובו של היום למרות 3 פעמים קלונקס ביום. האם זה סביר? תוך כמה זמן יקח למוח להתאזן מחדש לאחר ירידת מינון לוסטרל שהרי מהדם הוא מתפנה לאחר כ-5 ימים. מה לגבי השפעתו במוח אשר במינון הגבוה גרם לי למגוון תחושות חרדה קשות מאוד? מתי המוח יתאזן ויתייצב מרגע ירידת המינון ויהיה ניתן לבצע הערכת מצב נפשית חוזרת? יש כאן 2 שינוים בעצם שנעשו כאשר אחד מהם הוא "האשם" לבטח: א. העלאת מינון לוסטרל ל-150 מ"ג. ב. הוספת קלונקס 0.5 מ"ג בבוקר כך שהגדלנו את המינון היומי הכללי ל-1.5 מ"ג. האם יתכן שהעלאת מינון הקלונקס גרם להתגברות בחרדה ולא המינון של הלוסטרל שהועלה ל-150 מ"ג? אשמח מאוד לייעוץ והכוונה כללית מה השתבש אצלי...

שלום רב. מצוקתך קשה ונוגעת ללב ואני מאחל לך מזור ושקט נפשי. ראשית, חרדה ומתח יכולים לנבוע מסיבות רבות ולא רק משינוי תרופתי. לעתים אנו מרוב יאוש נתפשים לשינוי תרופתי ותולים בו אחריות למצוקתנו. יש צורך במבט הוליסטי וטיפול כולל לבעיה שלך ואני בחלט ממליץ לך לפנות גם לטיפול בשיחות עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפולי גוף נפש שיכולים לעזור לך. אם לוסטרל 150 מ"ג גרם להחמרת חרדה אז מומלץ להוריד חזרה ל-100 מ"ג. ההקלה צריכה להגיע סביב שבוע עד שבועיים מהשינוי. בינתיים אתה יכול להיעזר בתרופות הרגעה כמו קלונקס. לטווח ארוך ממליץ על צמצום תרופתי ולנסות להפחית מנון לוסטרל. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה