החלפת תרופה שנלקחה שנים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/07/2021 | 09:12 | מאת: אורי

שלום ד"ר. אני 8 שנים תחת טיפול בויאפקס XR במינון 150 מ"ג כנגד הפרעת חרדה מתמשכת אשר החמירה לדיכאון. מינון גבוה יותר לא הועיל ואף החמיר את המצב. הפסיכיאטר מציע להחליף את הויאפקס XR בכדורי וולבוטרין XR באופן הבא: ירידה במינון ל-75 מ"ג משך 3 ימים. לאחר מכן 3 ימים "נקיים" לאחר מכן התחלת וולבוטרין XR150. כדי להכין את עצמי נפשית,האם סביר שאעבור "תסמונת גמילה" משמעותית שבדרך כלל נמשכת בין שבוע לשלושה שבועות וכוללת נסיגה זמנית והרעה במצב הנפשי ושלל מיחושים בפרט שלקחתי את הויאפקס XR כל כך הרבה שנים? או שזה "הפחד והחשש משינוי"(החרדות) גורמים לי לראות את התמונה "השחורה" הזו שאיננה נכונה?

שלום אורי. ממליץ לך לתיעץ שוב עם הרופא המטפל. הפסקת טיפול בוויפאקס צריכה להיעשות באופן איטי והדרגית הרבה יותר. בד"כ נהוג לרדת למנון 75 מ"ג למשך לפחות שבוע, אח"כ 37.5 מ"ג לפחות שבוע נוסף ואז להפסיק לסירוגין למשך שבוע עד שבועיים לפחות. יכול להתלוות תסמיני גמילה אשר מטרידים אך לא מסוכנים ולא מחמירים מצב נפשי. החלפת טיפול תרופתי בהדרגה הינה פעולה נפוצה ומקובלת ולא צריכה לעורר בך בהלה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה