החלפת תרופות וחשש מתסמונת גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/07/2021 | 21:29 | מאת: אור

היי ד"ר. אני לוקח 7 שנים VIEPAX XR 150 MG לטיפול בדיכאון וחרדה. התרופה כבר לא יעילה והפסיכיאטר המליץ על החלפתה ב- WELLBUTRIN XR 150 MG. האם בתהליך החלפה שכזה צפויה תסמונת גמילה כמו מ-SSRI בשל משך הנטילה הארוך של הכדור? (תסמינים דמויי שפעת, בחילות, תשישות, סחרחורת, חרדה, נדודי שינה ו"חלומות חיים"). תודה רבה. אגב, הפסיכיאטר ממליץ לבצע "בהצלבה" את ההחלפה. זה נכון לעשות כך?

שלום אור. הפסקת טיפול בוויפאקס צריכה להיות הדרגתית ואיטית ולעתים מלווה בתסמיני גמילה מטרידים אך לא מסוכנים. כדאי בהחלט להתחיל בטיפול בוולבוטרין תוך כדי הפסקת טיפול בוויפאקס. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה