משך פעילות מינון גבוה במוח לאחר ירידת מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/07/2021 | 18:30 | מאת: עופר

שלום. משך חודשיים טיפול בלוסטרל 100 מ"ג לחרדה ודיכאון חל שיפור חלקי. לכן הוגבר המינון ל-150 מ"ג. לאחר כשבועיים לערך הופיעו תסמינים של החמרה משמעותית בחרדה. למרות התסמינים הקשים חיכיתי תחת מינון זה 3 חודשים מלאים וחזרתי לפסיכיאטר. הפסיכיאטר אמר שכנראה במינון גבוה הכדור לא מתאים לי כי גורם לתופעות לוואי וכי עליי לחזור למינון 100 מ"ג בשלב זה כדי שהתסמינים ירגעו. חלפו 10 ימים מאז ירידה חזרה למינון 100 מ"ג ואכן יש הפחתה בתסמינים אבל עדיין הם "נמצאים שם" ומשמעותיים. תוך כמה זמן מרגע ירידת המינון אין כבר השפעה כלל במוח של המינון הגבוה יותר (שהרי הלוסטרל מתפנה מהדם תוך כ-6 ימים לערך, השאלה כמה זמן הוא פעיל עוד במוח...)

שלום רב. צריך לחכות שבוע עד שבועיים לקבלת שינוי כולל לאחר שינוי במנון התרופה לוסטרל. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה