נטילת תרופות ביחד עם תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/07/2021 | 22:03 | מאת: יצחק

שלום רב , אני מטופל קבוע בתרופות פסיכיאטריות ורציתי לשאול האם מותר לקחת את תוספי התזונה הבאים : תכשיר energy complex שמכיל ג'ינסינג אמריקאי וג'ינסג קוריאני וג'ינסג סיני וג'ינסג סיבירי ותמצית מזון מלכות וגם עוד תכשיר שמכיל אשווגנדה וגם קומפלקס ויטמיני B וגם טריבמין שמכיל ויטמיני B1 וB6 וB12 במינון גבוה וגם תכשיר ויטמין B12 מתילקבולאמין במינון 1000mcg וגם מגניזיום ציטראט עם התרופות הבאות : seroquel סרוקוול xr וטגרטול cr וציפרלקס ופרולול (דרלין) וקלונקס ופנרגן ואמבין ambien cr ונקסיום ומינירין מלט ופראמין ובטמיגה וליטורבה אני גם לוקח מולטיוויטמין ? השאלה היא האם מותר לקחת את התרופות ביחד עם התוספים באותו זמן או שיש צורך בהפרש ומרווח זמן בין לקיחת התרופות לבין לקיחת התוספים ? זהו פיקוח נפשות , תודה רבה מכל הלב !

שלום רב. אין מידע מקצועי ומדויק לגבי תגובות בין תוספי מזון לבין תרופות. היות ואתה נוטל תרופות רבות אני ממליץ לך לשקול ולהיזהר עם צריכת תוספי מזון. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה