ירידה ברמת הטורדנות במוח

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/07/2021 | 18:46 | מאת: אורן

שלום רב. אני סובל מהפרעת חרדה מסוג OCD. מגוון תרופות SSRI ו-SNRI לא תרמו רבות גם לא חיזוקים למינהם. בנוסף היות והתרופות לא ממש עזרו אני מוצא את עצמי ב-12 שנים האחרונות עוסק בכפייתיות בכתיבה,קריאה,שאילת שאלות חוזרות באינטרנט בפורומים של חרדה,דיכאון, OCD, תרופות. זה מתבצע כל יום. האם הפסקת ההתנהגות האובססיבית הזו לאורך זמן תפחית גם את רמת הטורדנות המוחית?

שלום אורן. טוב שאתה מעורב ומחפש ידע על ההפרעה ממנה אתה סובל. אבל, אם אתה עסוק בכך באופן יומיומי וחוזר ושואל שאלות ומחפש אותן תשובות ייתכן כי מדובר בפעולה כפייתית. אם כך הדבר, רצוי לצמצם כפייתיות זו ולהימנע מפעולות אלו. עדיף שתתמקד בפעילות פנאי ועניין רגילה מאשר בשאלות חוזרות על אותן נושאי מחלה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה