עודף סרוטונין בגלל 2 תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/06/2021 | 13:31 | מאת: מאיר

ד"ר שלום. הוסף לכדורי ויאפקס XR 150 MG כדורי לוסטרל 100 מ"ג עקב דיכאון וחרדה. לאחר חודשים נראה שיפור מסוים חלקי במצב. הועלה מינון לוסטרל ל-150 מ"ג ומאז חלו תסמינים של שריפה בבית החזה,אי שקט חזק,התגברות בחרדה,עצבנות קשה.בכל זאת המשכתי 3 חודשים עם הטיפול הזה. הפסיכיאטר המליץ להוריד מיד מינון של לוסטרל ל-100 מ"ג ולהתקשר לדווח לו עוד שבוע.שאלתי אותו במפורש אם מדובר בסרוטונין סינדרום והוא אמר שלא אלא במינון שכנראה לא מתאים לי. אני מאוד חושד שהוא אמר שלא מדובר בתסמונת סרוטונין כדי לא להבהיל אותי עוד יותר וכי זו אכן התקיימה.אציין שלא היה לי חום או פירכוסים. בכל אופן, בין אם מדובר בסינדרום עודף סרוטונין או מינון לא מתאים, תוך כמה זמן מרגע ירידה במינון הלוסטרל התופעה צפויה לחלוף?מדובר בימים/שבועות/חודשים?איך פסיכיאטר בכיר ממליץ ליטול 2 תרופות (לוסטרל במינון גבוה יחסית) ביחד מבלי "למצמץ"?איך אוכל לסמוך עליו כעת עם המשך הטיפול? נראה היה שהוא לקח ברצינות את התסמינים שהזכרתי ולכן ביקש שארד מיידית במינון חזרה ל-100 מ"ג ואעדכן אותו עוד שבוע מה מצבי. תודה רבה.

שלום מאיר. באופן כללי לא מומלץ לשלב שתי תרופות נוגדות דיכאון הפועלות על סרוטונין מחשש לתופעות לוואי מוגברות וכן גי לא ברור שתוספת הטיפול אכן מביאה לשיפור המצב. ממליץ לך לשקול העלאות מינון או של ויפאקס ל-300 מ"ג או של לוסטרל ל-200-250 תוך התמקדות בתרופה אחת. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה